مسئول تولیدات گیاهی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان خرامه با بیان اینکه علف هرز بخش جدانشدنی از طبیعت و چرخه حیات کره زمین است، گفت: مبارزه شیمیایی بر علیه علفهای هرز در سطح ۱۴ هزار و ۷۰۲ هکتار از مزارع گندم آبی این شهرستان انجام شده است.
به گزارش روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان خرامه، زینب علی نژاد اظهار کرد: سموم تاپیک و آکسیال از باریک برگ کش ها و گرانستار از سموم کنترل کننده علف های هرز پهن برگ بیشترین سهم مصرف را در گندم زارهای خرامه به خود اختصاص دادهاند.
وی؛ از توتال و آپیروس به عنوان سموم دومنظوره اختصاصی گندم با مصرف بالا در خرامه یاد و تصریح کرد: فالاریس، یولاف وحشی، جودره، دم روباهی، جوموشی، خردل وحشی ، ترب وحشی، بی تی راخ و گلرنگ از مهمترین علف های هرز این منطقه است.
این کارشناس مصرف گردشی سموم با مکانیسم عملکردی متفاوت را یکی از رویکردهای مدیریتی در جلوگیری از بروز پدیده مقاومت علف هرز به علف کش دانست و افزود: در فصل زراعی جاری سم مزوسولفورن-یدوسولفورن با برندهای تجاری تیفیس، ویکی لیس و اتلانتیس نسبت به سال گذشته مورد توجه تعداد بیشتری از کشاورزان قرار گرفت.
علی نژاد؛ به مبارزه به موقع و رعایت فنی کاربرد علف کش ها به عنوان عامل افزایش تولید و درآمد کشاورزان اشاره کرد و گفت: انتخاب یک علف کش مناسب با در نظر گرفتن پارامترهایی همچون گونه علف هرز، مرحله رشد علف هرز، میزان رطوبت خاک، تراکم علف هرز، ماندگاری سم در محیط، دمای هوا و ادوات سمپاشی یک علم است که از طریق تحقیق، آموزش، اجرا و تجربه حاصل می شود.
آموزش و عمل رمز موفقیت در کنترل علف های هرز
مسئول تولیدات گیاهی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان خرامه ابراز کرد: با وجود تنوع علف کش های انتخابی در بازار دستیابی به موفقیت در کنترل علف های هرز تنها با آموزش میسر نبوده و نیاز مبرم به بسیج منابع و امکانات و اجرایی نمودن پیوسته و منظم مفاهیم آموزشی دارد.
وی اظهار کرد: در راستای توانمند سازی و ارتقای مهارت بهره برداران تا کنون ده کلاس و کارگاه آموزشی با موضوع مدیریت علف های هرز در مزارع گندم برگزار شده است.
علی نژاد؛ افزایش دانش علمی کشاورزان نسبت به سموم را ضامن تولید محصولات با کیفیت دانست و خاطر نشان کرد: طی برنامه های آموزشی این مدیریت زارعین از طریق حضور در مزرعه و مشاهده عینی با نام و مشخصات علف های هرز آشنا و با بهره مندی از وسایل سمعی بصری اطلاعاتی در رابطه با مراحل رشد، اقدامات پیشگیرانه و روشهای مختلف مبارزه با علف هرز در اختیار آنان قرار داده شد.
نظر خود را اضافه کنید.