با توجه به شرایط خشکسالی و کاهش بارندگی و کاهش کیفیت و کمیت آب مصرفی و با توجه به تغییر الگوی کشت، به صورت آزمایشی و با همکاری مرکز تحقیقات آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس گیاه کینوا در این شهرستان کشت گردید.
کارشناس حفظ نباتات شهرستان خرامه با اعلام این خبر گفت : کینوا گیاهی است با نام علمی Chenopodium quinoa که بومی کوه های آند در بولیوی، شیلی و پرو است. علاوه بر دانه، از برگ گیاه جوان به عنوان سبزی تازه و یا به صورت پخته استفاده می شود.
نگار دانش نیا بیان نمود: گیاه کینوا قادر است شرایط آب و هوایی از 4 تا 40 درجه سانتی گراد را تحمل کند ، دانه در خوشه های بزرگ بر روی یک خوشه که شبیه سورگوم است تولید می شود. گیاه مناطق خشک و نیمه خشک است و کاملا به شرایط کم آبی مقاوم است. جوانه زدن 24 ساعت پس از کشت که رطوبت کافی باشد شروع می شود و در سه تا پنج روز گیاه نمایان می گردد. برگهای آن معمولا به صورت سبزیجات برگ دار مثل اسفناج خورده می شود که در گیاهان جوان معمولا سبز اما در گیاهان بالغ زرد ، فرمز و یا بنفش است . نیاز آبی آن 400 تا 800 میلیمتر بوده و با 250 میلیمتر نیز نتیجه ایده آل داده است.
گیاه کینوا را از اردیبهشت تا مردادماه می توان کشت نمود. بهترین زمان کشت برای برداشت بهینه مردادماه است. قادر به رشد در زمینهای سبک تا خشن می باشد.
وی در ادامه افزود : این مزرعه آزمایشی در سطح 5000 مترمربع در بخش مرکزی با حضور محققین کشت گردید.
نظر خود را اضافه کنید.