به گزارش روابط عمومی شهرستان خرامه، کارگاه آموزشی آشنایی با کشت سورگوم علوفه ای با حضور کارشناس زراعت سازمان جهاد کشاورزی فارس در محل مدیریت شهرستان برگزار شد.
مسئول ترویج شهرستان با اعلام این خبرگفت: با توجه به خشکسالی های چند سال گذشته در خرامه و اهمیت صرفه جوی در منابع آبی ، کشت گیاهان زراعی با نیاز آبی کمتر در دستور کار این مدیریت قرار گرفته است.
مهدی محمد پور افزود: سورگوم از جمله گیاهانی است که نیاز آبی کمتری در مقایسه با غلات و علوفه رایج مثل ذرت دارد و این کارگاه آموزشی با هدف آشنایی با اصول کاشت و ترویج آن تشکیل گردید.
در ادامه سید هادی هاشمی کارشناس زراعت سازمان جهاد کشاورزی بیان کرد: سورگوم زراعی یکی از گیاهان علوفه ای از تیره غلات است که در ایران ذرت خوشه ای نامیده می شود، که در بسیاری از مناطق خشک جهان برای تأمین علوفه سبز، خشک، سیلویی برای چرای مستقیم دام و حتی به صورت دانه ای برای مصرف طیور مورد توجه قرار می گیرد.
وی افزود: سورگوم با دارا بودن خصوصیت گیاهی ازجمله قدرت پنجه زنی زیاد، رشد سریع، عملکرد بالا و ارزش غذایی نسبتاً خوب از اهمیت زیادی برخوردار است و برای رشد و نمو نسبت به سایر غلات به آب کمتری نیاز دارد.
هاشمی تصریح کرد: استفاده از سورگوم برای خوراک دام، جذب بیشتر پروتئین و نشاسته را باعث می شود و به عنوان یک آنتی بیوتیک طبیعی عمل می کند و ضمن پیشگیری از عارضه اسیدوز باعث افزایشتولید شیر، در صد چربی و پروتئین و لاکتوز شیر می شود.زمانی که ۵٠ در صد خوراک طیور از سورگوم دانه ای تشکیل شده باشد در مرغ های گوشتی باعث بهبود صفات کمی می شود.
نظر خود را اضافه کنید.