موضوع: بررسی مسائل و مشکلات حوزه کشاورزی شهرستان خرامه
کارگروه رفع مسائل و مشکلات حوزه کشاورزی شهرستان خرامه به ریاست نماینده مردم خرامه، کوار و سروستان در مجلس شورای اسلامی در این شهرستان تشکیل شد.
به گفته سیدحسین زارعی مدیر شهرستان:
کارگروه رفع مسائل و مشکلات حوزه کشاورزی شهرستان خرامه بعد از ظهر روز پنج شنبه مورخ 15 مهر1395 به ریاست داریوش اسماعیلی نماینده مردم خرامه، کوار و سروستان در مجلس شورای اسلامی و با حضور محمدمهدی قاسمی ریاست سازمان جهاد کشاورزی فارس، بخشداران بخش های مرکزی و کربال، کارشناسان دستگاه های اجرایی مرتبط شهرستان و جمعی از کشاورزان پیش رو و معتمدین بخش کشاورزی در محل سالن اجتماعات فرمانداری تشکیل شد. در این کارگروه ابتدا تعدادی از بهره برداران به نمایندگی از جمع حاضر مطالب خود رابیان نمودند.
در ادامه رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس به تعداد 47 مورد مسائل، مشکلات و دغدغه های این حوزه که توسط حاضرین مطرح شده بود از جمله حق آبه رودخانه کر ،کشت حوزه رودخانه، چگونگی بهینه سازی استفاده از منابع آبی موجود، بیمه کشاورزی، اعتبارات و تسهیلات، احداث واحدهای گلخانه ای، تغییر الگوی کشت و... پاسخ داده و راهکارهای جهاد کشاورزی برای رفع این موانع را برای همگان بر شمردند.
وی، چالش اساسی شهرستان خرامه را آب دانست و گفت؛ خشکسالی واقعیتی است که باید آن را پذیرفت همان طور که در سالیان دور نیز شهرستان خرامه شاهد چنین خشکسالی هایی بوده است اما واقعیت این است که تاثیرات این خشک سالی در زندگی کشاورزان کاملا مشهود است.
علت اصلی خشک شدن منابع آبی دخالت انسان در طبیعت است که باعث شده روند طبیعی چرخه آب به هم زده شود
علاوه بر آن حفر چاههای مجاز و غیر مجاز نیز سبب شد تا میزان ورودی آب به زمین با میزان خروجی آن تناسب نداشته باشد که همین مسئله سبب خشک شدن سفره های آب زیر زمینی شد و عملاً شهرستان خرامه به یک منطقه کم آب و خشک تبدیل شد و دریاچه بختگان هم خشکید و کشاورزان تنها راه عمران معاش خود را از دست دادند.
این مقام مسئول در ادامه بهره برداران این شهرستان را به کشت دیم محصولات زراعی (ارقام دیم و کم آب بر)، گیاهان دارویی و باغی(انجیر دیم) توصیه نموده و بیان کرد تفکر خود را تغییر داده که در کشاورزی باید براساس بارندگی تصمیم گیری کنیم و منابع آبهای زیرزمینی خود را حفظ نماییم.
محمدمهدی قاسمی اظهار داشت نظام نوین ترویج در استان اجرا شده که شامل:
طرحهای پهنه بندی اراضی(پارسل)، امید(ایجاد مزارع و باغات الگویی)و PVS( کشت انواع ارقام زراعی بمنظور تعیین رقم سازگار با هر منطقه) می باشد. موارد فوق و در کنار آن برگزاری انواع کلاسها، کارگاهها و نمایشگاههای آموزشی نقش مهمی در تغییر الگوی کشت داشته است.
این مقام استانی همچنین به سفر وزیر جهاد کشاورزی به شهرستان خرامه اشاره کرد و عنوان نمود این سفر باعث شد مشکلات منطقه و کشاورزان در هیئت وزیران مطرح گردد که البته دستاوردهای خوبی برای شهرستان داشته است و راهکارهای رفع این مشکلات به وزیر کشور ابلاغ شده است و در ستاد بحران وزارت کشور دنبال خواهد شد که البته تا به امروز به دلیل کمبود اعتبارات نتایج ملموس آن به مردم نرسیده و به محض ابلاغ اعتبار عواید این سفر نصیب مردم شهرستان خواهد شد.
سپس اسماعیلی به جمع بندی مطالب پرداخته و از جهاد کشاورزی خواستند بدلیل اینکه شغل اصلی مردم این شهرستان کشاورزی و دامداری می باشد نسبت به رفع مشکلات پیشرو اقدام نمایند و برنامه ای جامع برای احیاء حوزه کشاورزی این شهرستان ارائه گردد.
وی در پایان خواستار شد در اسرع وقت جلسه ای تشکیل و موضوع نوبت بندی کشت حوزه رودخانه کر در شهرستان مشخص گردد.
نظر خود را اضافه کنید.